Grecia necunoscută: 8 plaje de vis pe care să le descoperi

Grecia este recunoscută în întreaga lume pentru peisajele sale spectaculoase, plajele cu nisip fin și apele cristaline. În timp ce destinațiile populare precum Santorini și Mykonos atrag mulți turiști, Grecia ascunde și o mulțime de plaje necunoscute, cu frumuseți naturale impresionante și atmosferă liniștită. În acest articol, vom explora opt dintre aceste plaje de vis pe care să le descoperi în Grecia.

1. Voidokilia Beach, Peloponez

Situată în regiunea Peloponez, Voidokilia Beach este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, dar totuși puțin cunoscută de turiști. Cu nisip fin și ape turcoaz, această plajă idilică este înconjurată de dune de nisip și coline verzi, creând o peisaj de poveste.

2. Elafonissi Beach, Creta

Elafonissi Beach este un adevărat paradis tropical situat în vestul insulei Creta. Cu nisip roz și ape cristaline, această plajă uimitoare este renumită pentru frumusețea sa naturală și este perfectă pentru cei care caută o evadare liniștită în mijlocul naturii.

3. Sarakiniko Beach, Milos

Sarakiniko Beach, situată pe insula Milos, este faimoasă pentru peisajul său lunar și stâncile albe sculptate de vânt și mare. Cu ape albastre și piscine naturale înconjurate de formațiuni stâncoase, această plajă este un loc de neuitat pentru iubitorii de aventură și fotografie.

4. Egremni Beach, Lefkada

Egremni Beach este una dintre cele mai impresionante plaje din Lefkada, accesibilă doar printr-un drum sinuos și scările impunătoare de pe stâncă. Cu nisip auriu și ape turcoaz, această plajă izolată oferă o experiență autentică de relaxare și refacere.

5. Balos Beach, Crete

Balos Beach, situată în nord-vestul Cretei, este un loc de o frumusețe incredibilă, cu ape azurii și nisip alb fin. Accesul la această plajă se poate face fie printr-o drumeție ușoară, fie cu barca, iar priveliștea oferită de peninsula Gramvousa este de-a dreptul spectaculoasă.

6. Agios Pavlos Beach, Rodos

Agios Pavlos Beach, situată în partea de sud-vest a insulei Rodos, este o bijuterie ascunsă, cu nisip auriu și ape cristaline. Acest loc liniștit și izolat este perfect pentru cei care caută o escapadă relaxantă departe de agitația turistică.

7. Voutoumi Beach, Antipaxos

Voutoumi Beach, situată pe insula mică Antipaxos, este un paradis ascuns cu ape incredibil de albastre și plaje de nisip fin. Accesibilă doar cu barca, această plajă izolată este perfectă pentru cei care doresc să se relaxeze în mijlocul naturii intacte.

8. Pori Beach, Koufonisia

Pori Beach este una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei Koufonisia, cu nisip alb și ape cristaline. Situată în partea de nord-est a insulei, această plajă liniștită oferă priveliști uimitoare la răsăritul soarelui și este ideală pentru o zi relaxantă la plajă.

Concluzie

Grecia este bogată în plaje idilice și necunoscute, care așteaptă să fie descoperite de către călătorii aventuroși. De la plajele ascunse din Peloponez până la paradisurile tropicale din insulele Ionice, fiecare dintre aceste plaje oferă o experiență unică și memorabilă în mijlocul naturii spectaculoase a Greciei. Așadar, ia-ți prosopul de plajă și ochelarii de soare și pregătește-te să te bucuri de soare, nisip și mare pe aceste plaje de vis!