Priveliști unice: 5 puncte de belvedere în Roma

Roma, cunoscută și ca „Orașul Etern”, este un amestec perfect între vechi și nou, oferind călătorilor șansa de a se pierde în labirintul istoricului său, dar și de a admira priveliști panoramice ce îți taie respirația. Când ești în Roma, ești în inima istoriei, dar și la înălțime. Iată 5 puncte de belvedere din capitala Italiei care te vor face să vezi Roma dintr-o perspectivă complet nouă.

1. Cupola Bazilicii Sfântul Petru

Niciun tur al Romei nu este complet fără o vizită la Cetatea Vaticanului și, mai ales, la Bazilica Sfântul Petru. În timp ce interiorul bazilicii este absolut uluitor, priveliștea panoramică pe care o oferă cupola sa este cu adevărat inegalabilă. După o ascensiune destul de provocatoare (se pot folosi scări sau liftul pentru o parte din drum), vizitatorii sunt răsplătiți cu o priveliște de 360 de grade asupra Vaticanului și a Romei. Din această înălțime, Piazza San Pietro pare un model în miniatură, iar orizontul Romei se întinde cât vezi cu ochii.

2. Giardino degli Aranci (Grădina Portocalilor)

Acest parc pitoresc este situat pe colina Aventino și oferă una dintre cele mai frumoase vederi asupra centrului Romei. Înconjurat de arbori de portocală și pini mediteraneeni, Giardino degli Aranci este locul perfect pentru a scăpa de aglomerația orașului și a te bucura de o după-amiază liniștită. Punctul culminant al parcului este terasa care oferă o priveliște splendidă asupra cupolei Bazilicii Sfântul Petru.

3. Pincio Terrace

Localizat în apropierea Piazza del Popolo, terasa Pincio oferă o viziune panoramică asupra Romei și este un loc popular pentru localnici și turiști deopotrivă. O scurtă plimbare de la Piazza del Popolo te va conduce pe serpentinele drumului Pincian Hill, unde vei fi răsplătit cu o vedere magnifică asupra Romei. De aici, poți admira obiective precum Villa Borghese, Basilica di Santa Maria Maggiore și multe altele.

4. Castel Sant’Angelo

Acest maestuos castel, cunoscut și sub numele de Mausoleul lui Hadrian, a servit ca fortăreață, palat și chiar ca închisoare. Astăzi, este unul dintre cele mai populare muzee din Roma. Pe lângă exponatele sale valoroase, Castel Sant’Angelo oferă și o terasă panoramică de unde vizitatorii pot admira o priveliște spectaculoasă asupra Romei, cu râul Tibru curgând liniștit în față.

5. Monte Mario

Puțin mai retras față de centrul aglomerat al Romei, Monte Mario oferă o perspectivă diferită asupra orașului. Este cel mai înalt deal din Roma și este adesea numit „dealul iubitorilor”, deoarece cuplurile vin aici pentru a se bucura de priveliștea romantică. O privire de aici îți va oferi o imagine cuprinzătoare asupra orașului, cu silueta Bazilicii Sfântul Petru dominând peisajul.

În încheiere, Roma este un oraș care se dezvăluie cel mai bine văzut de sus. Priveliștile sale panoramice îți permit să te pierzi în splendoarea sa, să înțelegi mai bine arhitectura și să te simți mai aproape de cerul italian. Fiecare dintre aceste puncte de belvedere oferă o perspectivă unică și te invită să te îndrăgostești și mai mult de „Orașul Etern”.